Доброго вечора! У моєї мами поліартрит

Доброго вечора! У моєї мами поліартрит. Не знаю точно, якої стадії, але всі сустави покручені. Їй недавно лікар приписав "Метотрексат Оріон", у відповідь на препарат в неї висипала алергія - червоні плями на обличчі. Вона звернулася до лікаря, але той лише надав їй величезний список заборонених до вживання продуктів, ніби й не знаючи про численні побічні ефекти препарату. Крім того, цей препарат мамі пропонували ще 20 років тому. Скажіть, будь ласка, невже наразі немає менш шкідливих аналогів цього препарату? Судячи з опису "Метотрексату", він є надзвичайно токсичним, і може навіть до смерті призвести, а моя мама ще молода (50 років).

Ответы врачей 1

3986
Гужевский Игорь Витальевич
Гужевский Игорь Витальевич
травматолог / ортопед
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, ул. Воровского, 27, Институт травматологии и ортопедии АМН Украины
Телефон: 288 01 25; 067 408 21 27
Шановна Натілія ! Не меньш ефективні інші препарати для лікування ревматоїдного артриту існують, але будь-який з них (як і взагалі будь-який медикамент) може викликати небажані ефекти. На жаль, на сьогодні не існує абсолютно безопасного препарату для лікування подібних захворювань. Але, безумовно, якщо спостегігається алергія - слід припинити вживання медикаменту та перейти на інші ліки.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.