conecko | 2014-04-16 12:56:09

Вагітність

Доброго дня вам, якщо можете допоможіть будь лакска розібратись, мені 38, вагітність 12тижд, я йшла по програмі донація ооцитів, мала до 12 тиждня таку гормональну підтримку:прогестерон 2,5%дві ампули, дуфастон4таб, прогінова3таб, метипред4мг по1 таб, фолієва, після 12тиж зменшили прогестерон 1 ампула тиждень потім відмінити, прогінова по 2 таб три дні, потім по 1 таб 3 дні і зовсім відмінити, метипред ще 7 днів потім відмінити, дуфастон замінити на лютеїну по 2таб зранку і 2 на ніч вагінально ще 1 місяць, потім по 1 зменшити і ще до 18 тиждня, може ви допоможете розібратись, я читала що дуфастон не можна різко відміняти треба поступово, що ви можете мені порадити в якій формі я маю дуфастон поміняти на лбтеїну і чи правильно що прогінову відмінити зовсім, дякую.

Ответы врачей 1

2911
Палыга Игорь Евгеньевич
Палыга Игорь Евгеньевич
акушер-гинеколог, репродуктолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Львов, Украина, “Клиника репродукции человека ”Альтернатива’’
Доброго дня! Прогінову потрібно відміняти, дуфастон Ви міняєте на лютеїну, це обидва препарати прогестерону, так що різко Ви нічого не відміняєте. Підтримуюче лікування прогестеронами зазвичай назначають до 16-18 тижнів, так що тактика Вашого лікаря є правильною, не переживайте.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.