logjhg | 2014-04-25 21:48:41

Воспалительные заболевания

Здравствуйте. Мне 20 лет. После начала половой жизни просто замучили воспалительные заболевания женских половых органов. До этого никаких проблем никогда не было. А тут за последние 2 года перенесла: кольпит, оофорит, контагиозный моллюск, бартолинит, эндоцервицит на фоне уреаплазмоза. И по большей части обнаруживалось всё на профилактическом осмотре у врача, тое сть протекало практически всё бессимптомно. Половой партнер один и неоднократно проверялся на ИППП, все анализы в норме. Заболевания других систем органов не беспокоят. Последний больничный лет 5 назад оформляла. Осенью могу максимум недельку покашлить и все проходит. То есть как я понимаю об иммунодефиците речь идти не может. Цикл регулярный, жалоб нет. Одеваюсь по погоде всегда, личную гигиену соблюдаю, ежедневными прокладками по совету врача не пользуюсь. Как вы думаете, в чем может быть причина?

Ответы врачей 1

20
Ганущак Андрей Васильевич
Ганущак Андрей Васильевич
акушер-гинеколог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, улица Пушкинськая,38 Клиника эстетики тела и пластической хирургии РомиТаль | RomiTal"
Телефон: +38 (068) 778 8818
Запалення придатків матки (яєчників і маткових труб), матки, шийки матки, піхви та вульви найчастіше викликається стафілококами, стрептококами, кишковою паличкою, гонококами та ін.. Мікроби можуть потрапити в придатки матки з піхви і матки під час статевих актів (захворювання, що передаються статевим шляхом). Самі небезпечні види статевих контактів - це вагінальний або анальний без презервативу, а також при орогенітальних статевих контактах. Уреаплазмоз – захворювання, збудником якого є дрібні мікроорганізми сімейства мікоплазм – проміжна ланка між вірусами і бактеріями (не мають ДНК і клітинної оболонки), свою назву отримали через здатність розщеплювати сечовину. Паразитують на мембранах інших клітин, зокрема на клітинах епітелію слизової сечостатевого тракту людини. Уреаплазми можуть роками жити в організмі, не викликаючи жодної симптоматики і не приводячи до захворювання. Захворювання починається, коли концентрація мікроорганізмів перевищує певний поріг. У чоловіків до ризику розвитку уреаплазмозу схильний сечовий міхур, уретра, простата, яєчка, а у жінок – піхва, матка і придатки. У жінок уреаплазмоз викликає запалення і спайки в маткових трубах, приводячи до безпліддя і збільшуючи ризик позаматкової вагітності. У вагітних уреаплазмоз може викликати патологію вагітності та плоду. Часто у зв'язку з безсимптомним перебігом, уреаплазмоз діагностується пізно, сприяючи розвитку ускладнень. Лікування проводити необхідно завжди парі і тільки під контролем лікаря, завжди індивідуально та залежить від стадії процесу і ураженого органу. Єдиний спосіб захиститися від ЗПСШ - це використовувати презерватив. При статевому акті часто контактують не тільки слизові оболонки статевих органів, а й роту і анального отвору. Зазвичай вони не беруться в рахунок і залишаються незахищеними. Можна запобігти зараженню ЗПСШ, використовуючи спеціальні плівки і презервативи при орогенітальних контактах, які разом із звичайним презервативом збільшать шанс залишитися здоровою. Повну інформацію і необхідні рекомендації щодо стану здоров’я не оглядаючи пацієнта надати важко, отже в такому випадку пропоную повторно оглянутися лікарем-гінекологом з відповідним обстеженням.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.