Зоряся | 2014-05-26 21:33:30

Чи ставити коронку в такій ситуації?

Добрий день! Зуб - нижня шістка, був флюс, гранульоз, успішно пролікували канали, уже півроку ходжу з ліками і тимчасовими пломбами (міняю спочатку частіше, потім рідше). Знімки показують динаміку стану кореня і десни. Лікар визнає, що стан ще не ідеальний (плямки біля кореня значно менші, але все ж таки є), але при цьому наполягає ставити коронку - мовляв, півроку лікування за всіма приписами зуб пора закривати. У звязку з цим питання: Чи доречно ставити коронку, якщо стан десни навколо кореня все ж не ідеальний? Можливо просто запломбувати цей зуб?, якщо що - можна буде відкрити і підлікувати. До речі, стінки в зуба є. Лікар каже, коронка краще зберігає зуб, і наполягає на ній. Вона права чи їй просто вигідно ставити коронки?

Ответы врачей 2

36
Лісевич Тарас Михайлович
Лісевич Тарас Михайлович
бариатрический хирург
*
Адрес: м.Стрий Міська стоматологічна поліклініка
Телефон: +380936303398
послухати лікаря
303
Пальчиков Анатолий Владимирович
*
Адрес: г. Киев, пр-т Героев Сталинграда 8, корпус 7
Телефон: 53 777 53
Доброго дня. Позитивна динаміка тканин навколо кореня свідчить про успішне лікування. Але, не бачачи знімків та не знаючи протоколу обробки та пломбування кореня, однозначно цього стверждувати не можна. Судячи з інформації, зуб слід таки покрити коронкою. Спосіб відновлення зуба під коронку залежить від товщини та висоти збережених стінок - це можуть бути або пломбувальні матеріали, або штифтові конструкції - Вашому лікарю видніше. Щасти!

ВХОД или регистрация

Забыли пароль?

Войти с помощью:

Вход или РЕГИСТРАЦИЯ

Нажимая «Зарегистрироваться»
вы соглашаетесь с правилами пользования

Войти с помощью:

Назад