youchrfup | 2014-09-26 14:58:42

Лімфовузол на шиї

Пол: мужской. Возраст: 26 лет. Доброго дня. В мене збільшився лімфовузол на шиї 2-3 см вище і лівіше кадика. Розмір приблизно 10мм, не дуже твердий, коли торкаюсь відчувається слабка біль. Він під самою шкірою, одразу була думка, що це взагалі прищ. За добу розмір не змінився. До цього боліли м`язи з іншого боку шиї, напевно простудив шию. Також разом зі збільшенням лімфовузла замітив запалення ясен верхньої челюсті. Також був перенесений сильний стрес в цей день. Хворію хронічним тонзилітом. Раніше були збільшення лімфовузлів при грипі, але в цьому місці вперше. Температура не підвищена - 36,7. Загальний стан нормальний. Може бути збільшений лімфовузол в районі кадика від переохолодження шиї, тонзиліту чи перенесеного стресу? Підкажіть щось, будь ласка. Дуже хвилююсь. начитався різних страшилок в інтернеті. Пів року тому робив УЗД щитовидки, також здавав кров на аналіз гормонів щитовидної залози - все в нормі. До лікаря на обстеження зараз немає можливості звернутися. Допоможіть, будь ласка! Буду дуже вдячний за Вашу відповідь.

Ответы врачей 2

1077
Образцов Игорь Геннадьевич
Образцов Игорь Геннадьевич
лор
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, «КЛІНІКА ОБРАЗЦОВА»
Телефон: 0505148201,  [email protected]
Здравствуйте, сдайте общий анализ крови, с учетом воспаления десен и проявлений острого лимфажденита - покажитесь стоматологу С уваж, Образцов И.Г.
137
Прокопович Виктор Степанович
Прокопович Виктор Степанович
лор
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, Медицинская сеть «Добробут»
Телефон: 044 495 2 888
Доброго здоров"я , як правило болісність та збільшення лімфовузлів трапляється внаслідок запальних процесів в його регіонарних органах , та в наслідок переохолоджень ( організм "готується" до запалення) , і іноді деяких іньших хвороб . Здайте розгорнутий аналіз крові, та відвідайете лікаря. Прийміть протизапальний препарат ( наприклад німесулід) . Будьте здорові , з повагою Віктор Прокопович.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.