factor | 2014-11-20 15:16:13

Дитина не хоче говорити

Пол: женский. Возраст: 24 года. Добрий день! Моєму синові 2 рочки. Майже всі його ровесники стараються повторювати слова. Мій син говорить, але по мелочах, він попросить їсти, пити, скаже да, не, деякі елементарні слова і все. Не хоче нічого повторювати, в нього головне слово 'то-то'. Він все розуміє, знає де чия річ лежить, що де стоїть, а от сказати не може чи не хоче. може я від нього багато вимагаю? Весною хочу давати в садочок і боюсь, що він за себе нічого не зможе сказати і я не зможу проконтролювати ставлення вихователів і діток.

Ответы врачей 2

414
Ратушняк Мария Викторовна
Ратушняк Мария Викторовна
психолог детский
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Винница, Украина, Детское дошкольное учреждение № 67
Телефон: +380974606690
Доброго дня! Судячи з листа у вашого сина усе у нормі. Якщо дитина в цьому віці говорить окремі звуки, склади та прості слова, все ОК. На всяк випадок, проконсультуйтесь з дитячим неврологом, тим більше що при вступі в садок ви будете проходити усіх "візьких спеціалістів" Зраазу скажу, що у неврологів є в арсеналі чудові ліки, навіть короткий курс яких може добре простимулювати мовлення вашого малюка. так що, Якщо випишуть, не зволікайте, подавайте. Це ліки для мозкового харчування, поліпшення кровотоку і т.д. Це не психотропні препарати, а неврологічні. _ 2- Не бійтеся про ставлення в садку до сина. Там таких як він "мовчунів" зараз багато, На жаль. А перебування в колективі дітей, спостерігання як вони спілкуються між собою, наслідування їм, буде сприяти розвитку мовлення вашого сина. Так що це правильний "хід", так думаю. 3- для того, щоб дитина хотіла заговорити вдома, кілька порад: - не дивіться мультики, і казки по відео, а читайте, а ще краще, розказуйте їх "очі-в очі!" дайте зоровий і емоційний контакт дитині. - Коли він мімікою щось просить, не "розумійте його". Перепитуйте: "Ти бублик хочешь? Чи пісяти?"- Скажи: "Бублик!" Не сваріться, і не засмучуйтесь, якщо ваші спроби "розговорити сина, сьогодні будуть марними. Але коли він хоч якось, а скаже, те, чого ви намагаєтесь - хваліть, хваліть і не шкодуйте емоцій і слів. - Малюк обов,язково захоче ще раз бути хваленим і буде говорити без перестанку.- Ще й не раді будете!!!- Удачі!
47
Щербак Светлана Михайловна
Щербак Светлана Михайловна
психолог детский
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Телефон: 80955899862
Здравствуйте. Сейчас многие детки не говорят до 3-х лет. Старайтесь больше разговаривать с ребенком, читать стишки, прибаутки,песенки. Когда ребенок что-то просит, не называйте то, что он просит, а предлагайте ему назвать это, Лучше всего Вам получить консультацию у психолога, который сможет увидеть и пообщаться с ребенком, чтобы исключить более серьезные проблемы.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.