Іра | 2017-07-13 12:25:50

ІНВАЗИВНА ПРОЦЕДУРА

Доброго дня. Вагітність 21 тиждень. При черговому дослідженні на УЗД знайшли дрібний дефект мембранозної частини МШП (до 1,0 мм з наявністю кровоплину з права на ліво). Пропонують провести інвазивну процедуру з метою визначення каріотипу плода. До цього все було у нормі. Заключення генетика по результатам скринінга у 12 тижнів-низький ризик трисомії 21, 18, 13 моносомії Х. Всі аналізи також у нормі. Чи варто проводити цю процедуру і чим вона загрожує для плода?

Ответы врачей 1

96
Микилюк Алла Валентиновна
Микилюк Алла Валентиновна
акушер-гинеколог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, МЦ «ADONIS Family».
Інвазивні маніпуляції на вагітній матці можуть викликати загрозу переривання вагітності, проте ймовірність цього мала. Думаю, варто прислухатись до рекомендації Ваших лікарів. Можливо, їх насторожив не лише описаний Вами дефект. З повагою Микилюк А.В., лікар акушер-гінеколог, гінеколог-ендокринолог.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.