Marta Shved | 2017-08-18 18:38:43

Захворювання лор органів

Доброго дня! Сину майже 5 років. Починаючи з лютого безперервно хворіє. Симптоматика завжди одна і та сама: сильна закладеність носа, густі виділення біло-жовто-зеленого кольору. Збільшені мигдалки, лімфавузли (в черевній порожнині також), постійне покашлювання комбіноване, зазвичай це все супроводжується температурою 39, а також сильним метеоризмом з різким запахом. Періодично здаємо кров та сечу. В крові інколи підвищенні лейкоцити (до 16)/лімфоцити. Один раз пробували лікувати антибіотиками (аугументин). Здавали кілька разів кал на глисти - результат негативний. У калі виявлено багато нейтрального жиру та слабопозитивний позакник прихованої крові у калі. З пшикалок в ніс і горло вже перепробували напевно все на світі... Здавали на алегрію - нічого критичного, кров з вени на гельмінти, герпес, вірус епштейна-Барра - нічого не виявили. БАК посів з зіву виявлено branhamella catarrhalis в кількості 5*10^6 КУО. У мене(мама) - те саме в посіві. Чи це норма, чи щось страшне і потребує лікування антибіотиком, та чи може бути причиною цього безперервного жаху?) Буду дуже вдячна за відповідь. Я хворію теж, тільки без високої темпераури і рідше.

Ответы врачей 1

178
Полещук Ольга Юрьевна
Полещук Ольга Юрьевна
Адрес: г. Киев, клиника "Инто-Сана", ул. Нижний Вал, 49а
Добрый день! branhamella catarrhalis входит в состав нормальной микрофлоры носоглотки, соответственно не может быть причиной заболеваний. По поводу назначения антибиотиков - решение должен принимать врач в каждом конкретном случае после осмотра ребёнка.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.