олег | 2017-08-19 22:10:17

поясниця

Що означає:МР ознаки дегеративно-дистрофічних змін поперекового відділу хребта ускладнених протрузіями L2-L3, L3-L4, L4-L5, L5-S1 м/х дисків. Частковий стеноз каналу на рівні L4-L5. І як це лікувати. Дякую за відповідь.

Ответы врачей 1

2542
Котюк Виктор Владимирович
Котюк Виктор Владимирович
травматолог / ортопед
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: ДУ «Інститут травматології та ортопедії НАМН України», відділення спортивної та балетної травми, лікар ортопед-травматолог, Медичний центр 'Добробут'
Телефон: 068-321-42-87, 044-449-35-64

Довго пояснювати) Це - не страшно. "Частковий стеноз" х- не зовсім зрозуміло якого ступеню. Від ступеню дуже залежить. Старість одним словом поступово наступає, навіть якщо Вам не багато років) Навряд чи ці зміни підуть (хоча протрузії іноді на фоні лікування зменшуються). Але біль чи інші симптоми загострення можна пролікувати. Вам стане легше. Можливо знову симптоми з*являться через кілька місяців, може через кілька років, а може й ніколи. Як з*являться, пролікуєтесь знову. Лікування - це ЛФК, спеціальні вправи, можливо в залежності від ситуаціїї певні витяжіння, фізіопроцедури, протиазаплальна, протинабрякова та нейротрофічна терапія. Але чітку схему лікування, препарати та дози вам ніхто заочно не призначить. Це непрофесійно і можу коштувати здоров*я, а іноді життя пацієнта. У двох словах не поясниш , чому. Але повірте, заочно лікування не призначають. Тим паче, що лікують пацієнта, а не заключення МРТ.

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.