Надія | 2017-09-22 14:44:22

гінекологія

Доброго дня! Звернулась до гінеколога з проблемою безпліддя 2 роки. Виявлено молочницю, хронічний аднексит і ерозію шийки зі зміною епітелію ІІ А. Лікар сказала що обов'язково потрібно вирізати ерозію, бо сама не пройде. Як же бути з вагітністю? Коли можна буде планувати зачаття і чи не позначиться оперативне втручання на майбутній вагітності? І чи можуть дані стани бути причиною безпліддя?

Ответы врачей 1

594
Костяева Анна Анатольевна
Костяева Анна Анатольевна
акушер-гинеколог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Доброго дня! Діагноз "ерозія" на сьогодні є застарілим. Вам потрібні РАР-тест (цитологічне дослідження мазка з шийки матки) і кольпоскопія. Оперативному (деструктивному) лікуванню (припікання та інше) у жінок, які ще не народжували, підлягають тільки дисплазії тяжкого ступеня після консультації у онкогинеколога. Все інше спостерігається і лікується консервативно. Деструктивні методи лікування шийки матки можуть позначитися на виношуванні вагітності. Патологія шийки матки на настання вагітності не впливає і бути причиною безпліддя не може (за винятком дуже рідкісних ситуацій). Всього найкращого!
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.