Галина | 2017-10-16 07:34:58

Новарінг

Доброго ранку. По-перше дякую за вичерпну відповідь на моє попереднє запитання і вибачте, що турбую знову. У мене склалась наступна ситуація: сьогодні маю ставити нове кільце, замовила його в аптеці, бо не було в наявності, більше півтора тижня тому, сказали, що буде наступного дня , а й досі немає. Якщо я не поставлю сьогодні, то чекати три тижні до наступних місячних і знову використовувати бар'єрний метод контрацепції як при першому використанні Новарінг, чи можна поставити на кілька днів пізніше, а не при місячних? Купити в іншій аптеці не варіант, бо ніде більше нема (я живу в маленькому містечку), замовити поштою пробувала-сказала, що доставка не дотримується температурного режиму Новарінг. Вибачте за таку конкретизацію, просто хотіла точно пояснити ситуацію. Чекатиму відповідь. Дякую. Всього Вам доброго.

Ответы врачей 1

594
Костяева Анна Анатольевна
Костяева Анна Анатольевна
акушер-гинеколог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Добрий вечір. У цій ситуації конкретизація якраз дуже важлива, вона дає можливість правильно Вам відповісти. Зробіть так, як Вам зручніше. Або дочекайтеся наступних місячних, і поставте кільце в перший день (допустимо з 2-5 день циклу), в перші 7 днів циклу використовуйте додатковий метод контрацепції (презерватив). Або поставте кільце, коли його Вам привезуть, в перші 7 днів після введення кільця використовуйте презерватив (до його введення, зрозуміло, теж). Обидва варіанти однаково ефективні. У другому варіанті, швидше за все, зсунуться "місячні" (вони "прив'язані" до Новарингу), але це не страшно. Всього найкращого!
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.