Олександр | 2017-11-12 11:04:17

Встановлення діагнозу

Добрий день. Потрібна допомога у встановленні діагнозу. Глікований гемоглобін 7,6. Глюкоза на тщесерце 8,7. Інсулін 5,5. Індекс нома 2.14. На дієті вже півроку втратив 8 кг. маси тіла. Це діабет 2 типу чи ЛАДА? Вік 49 років маса тіла 84 кг ріст 176. Чи варто вживати метформін при такій кількості інсуліну? Чи варто приймати препарати які стимулюють виділення інсуліну ( сульфонілсечовина)? Дякую за відповідь. Черкаська область місто Канів.

Ответы врачей 1

1128
Панькив Владимир Иванович
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Доброго дня! Враховуючи надмірну масу тіла (майже ожиріння першого ступеня ІМТ 29,6 кг/м2) на час встановлення діагнозу, найбільш ймовірно у Вас цукровий діабет 2-го типу. Однак для цілковитої впевненості і виключення діабету LADA рекомендую зробити аналізи на С-пептид і антитіла до декарбоксилази глутамінової кислоти. А поки що рекомендую дотримуватися відповідного способу життя (харчування і фіз. режим), приймати метформін в дозі 1000 мг двічі на день (для прикладу, метамін SR, глюкофаж і т.д.). Якщо через 3 місяці глікемія не зменшиться до цільових цифр (натще - 5-7 ммоль/л, після їжі 7-9 ммоль/л) і HbA1c не зменшиться до 7,0-7,2%, рекомендую метформін (2000 мг/добу) в поєднанні з 1 мг глімепіриду.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.