Максим | 2017-11-20 08:39:39

Опасны ли мыши

Доброго дня.я живу в гуртожитку. І в нас нажаль є миші. Такі домашні. Зовсім малі. На нашому поверсі бачив один раз, але на нижніх кажуть є. Я викидав сміття але сміттєпровід був забитий. Тому я як і всі поклав пакет зверху на інші. І мені здалось шо шось зашелестіло. Можливо це був лише пакет. Але я дуже мнітельний. І по своїй дурості підняав свій пакет і поклав його назад бо там нічого не було. Пакет був сверху скручений. За той скруток я його і піднімав. Тепер питання. Якщоьак там все таки була миша, то яка є небезпека. Мене точно нічого не вкусила, я думаю це б точно помітив. Але раптом там була слина чи кров чи кал миші. А в мене на руках заусениці взимку завжди. Тепер от переживаю. Читав колись шо миші переносять сказ і багато інших болячок. Руки відразу потім помив з милом. Дякую за допомогу!!!

Ответы врачей 1

3907
Сухов Юрий Александрович
Сухов Юрий Александрович
гепатолог, вирусолог, инфекционист
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, кафедра инфекционных болезней НМАПО имени П. Л. Шупика, городская клиническая больница Киева №4
Телефон: Рабочий телефон: +38 (044) 3629952; E-mail: [email protected], при необходимости и личной договоренности возможны дистанционные консультации по Skype или Viber, WhatsApp, Telegram: +38095 0001963
Доброго дня. Ситуація, яку Ви описали, не має додаткових ризиків зараження інфекційною хворобою порівняно зі звичайною поведінкою. Раджу краще доглядати за шкірою рук ("заусениці" - ознака недбалого догляду або субкомпенсованої патології, наприклад, недостатності вітаміну А,..), а також просто дотримуватися звичайних протиепідемічних порад.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.