Аліна | 2018-01-28 18:24:43

Вітрянка

Добрий день! Інна Володимирівна, скажіть будь ласка чи може вітрянка тривати 1,5 місяця? Зверталися до різних лікарів діагноз усі поставили однаковий - вітрянка. Пацієнт - хлопчик, вік - майже 5 років. Спершу була дійсно класична вітрянка - 5 днів червоні плямки, 17.12.17 перші везикули з'являються, звертаємось до хорошої лікарки, отримуємо призначення. Сім днів висипало, усього до 20 шт висипок, без температури, гарний апетит, дитина активна, душ приймали, але не терли. Потім 3 доби без жодних висипань. Але на жаль, чоловік захворів на ГРВІ (3 дні - сильний нежить, чхання), а синок від нього заразився (жахливі соплі, чхання, температура 1 добу: двічі збивали, до 38,8 максимум доростала). Щойно ГРВІ у малого минуло поновилися висипання. Цього разу могло бути до 5 шт. на добу. Ще двоє лікарів після огляду в різний час підтвердили, що це вітрянка. Також одразу з відновленням висипань з'явилася велика страшна пляма на шиї. Щодо неї думки лікарів розходилися: бактеріологічне ускладнення, спекли шкіру зеленкою. Поміг її позбутися мазь "Ацик" (ацикловір) швидко і ефективно. Проблема - висипання тривають досі. Одна штука в 1-2 доби. Загалом усі позаживали. Зараз на спині є 5 штук з везикулами. Решта перетворились в кірочки і повідпадали. Що робити? З чим це може бути пов'язано? Заздалегідь дякую.

Ответы врачей 2

69
Андрусович Инна Владимировна
*
Адрес: Место работы: г.Харьков, поликлиника №8. 2 эт. каб.№219.<br> Понедельник, вторник четверг с 09 до 14, среда с 13 до 19.
Телефон: Тел. 050-567-89-00.

Доброго вечора. Однозначної відповіді дати дуже важко. Важкі випадки вітряної віспи можуть тривати і продовж місяця, але за вашими описами: спочатку ваш хлопчик переніс класичну вітряну віспу, потім ГРВІ, яке ускладнилося оперізуючим лишаєм. Вірус, що викликає вітряну віспу та оперізуючий лишай один той самий - Herpes zoster, характер висипу однаковий. Після одужання від вітряної віспи вірус не вилучається з організму, при несприятливих умовах, розвивається оперізуючий лишай. Різниця лише в тім, шо при вітряній віспі висип по усьому тілі, а оперізуючий лишай має прояви локалізованої, односторонньої та болючої висипки. Але ще раз наголошую на тому, що це лише припущення. Необхідно проконсультуватися у імунолога. Бажаю швидкого одужання!

1907
Сухов Юрий Александрович
Сухов Юрий Александрович
гепатолог, инфекционист, вирусолог
*
Відповідь на це питання вже була. Якщо Ви бажаєте особистої консультації, то зверніться будь ласка до цього конкретного лікаря, не на сайт.

ВХОД или регистрация

Забыли пароль?

Войти с помощью:

Вход или РЕГИСТРАЦИЯ

Нажимая «Зарегистрироваться»
вы соглашаетесь с правилами пользования

Войти с помощью:

Назад