Юлія | 2018-02-02 17:37:09

Епідуральна анестезія

Чи можна робити епідуральну анестезію при сколіозі і міжхребцевій грижі?

Ответы врачей 1

5
Рудык Назарий Владимирович
*

Доброго дня, Юлія.
Сколіоз IV ст. (відхилення осі хребта вбік, більше, ніж на 50 град.) є протипоказом до епідуральної анестезії. Але, на щастя, такі запущені випадки трапляються доволі рідко. В загальному, наявність сколіозу І-ІІІ ст. та міжхребцевих гриж (без вираженого больового синдрому) НЕ є протипоказами до епідуральної анестезії. Проте, можуть виникати труднощі при її проведенні. 

З повагою, Назар Рудик.
