Олена | 2018-02-09 15:05:16

Нецукровий діабет

Доброго дня! !Мені 42роки,у грудні місяці звернулась до дільничого терапевта зі скаргами на надмірне пиття(4-6л.) та сечовипускання.Думала ,що цукровий діабет так як спадковість обтяжена(хворіє батько,та його мама). Здала аналіз на цукор(венозна кров) результат 6,4.на слідуючий день здала кров : результат 4.,3 при нагрузці(пила цукор з водою)4,0.Ніби цукровий діабет мені виключили.Сказали зробити аналіз сечі по Зимницькому :результат у всіх 8 заборах 1003-1005.Сказали що низька питома вага.Здала в Синево Кров на АДГ.Результат 3,5 нг/л референтний інтервал 1,0-8,0.Підкажіть ,будь ласка ,це в межах норми?? Що мені потрібно ще пройти ,або які здати аналізи щоб підтвертдити ,або виключити діагноз.До слова ще здавала ан.крові ШОЕ в грудні було 26,а зараз 35.

Ответы врачей 1

253
Таран Лилия Федоровна
Таран Лилия Федоровна
эндокринолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, МЦ 'Универсальная клиника 'Обериг''
Телефон: [email protected]
Доброго дня Олено! Вам необхідно звернутись до ендокринолога для розширення діагностичного пошуку причин полідіпсії та поліурії. Необхідно диференціювати нецукровий діабет центрального генезу, нирковий нецукровий діабет та психогенну полідіпсію. Ви можете попередньо здати аналіз крові на електроліти: калій, натрій, кальцій іонізований, а також креатінін крові та загальний аналіз сечі. Скоріше за все знадобиться проведення проби із сухоїдінням. Проба проводиться в стаціонарі. Суть проби у виключенні рідини на певний проміжок часу з вимірюванням маси тіла, кількості виділеної сечі, її питомової ваги, дослідження крові на електроліти. Також доцільно провести МРТ гіпофіза з контрастом з метою виключення наявності пухлин в гіпоталамо-гіпофізарній ділянці, що може спричиняти порушення секреції антидіуретичного гормону.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.