Вікторія Маркова | 2018-03-14 20:52:53

Незрозумілі аналізи

Доброго дня,лікарю! Допоможіть ,будь-ласка,зрозуміти,що зі мною відбувається.У середині січня 2018 року у себе на потилиці зліва я знайшла трохи збільшений безболісний лімфовузел.Через 2 дні здала аналіз крові ,результати такі: лейкоцити 7.63;еритроцити 4.12,гемоглобін 130;тромбоцити 203;ШОЄ 5;палочкоядерні 1;сегментоядерні 75;моноцити4;лімфоцити 20.Візит до 2-х терапевтів,гематолога і хірурга нічого не дав- всі лікарі сказали йди і не видумляй ,у тебе все гаразд. Пропила лімфоміозот 2 тижні,лімфовузол зник . В 20 числах лютого внаслідок фізичного перевантаження почав боліти поперек,причому біль віддавав або у ліву сідницю,або в низ живота та пах зліва.Періодично біль то зникав,то з"являвся .Такий стан мені надоїв і я звернулась до ортопеда ,який провівши тести, поставив діагноз остеохондроз поперекового відділу і призначив такі ліки : Сірдалуд по 1таб раз в день,моваліс 1т раз вдень,кетанов дуо 1т. раз в день і мовіназа. На другий день лікування знову збільшився той самий лімфовузол,аналіз крові наступний : ЛЕЙКОЦИТИ 4,6, гемоглобін 115;гематокрит 34.8;тромбоцити 226;ШОЕ 2;палочкоядерні 6;сегментоядерні 68,моноцитів 5,лімфоцитів 17,еозинофілів 4. В той же день роблю УЗД органів -все норм,лімфовузли ані в печінці,ані біля інших органів не візуалізуються,розміри органів не збільшені.УЗД щитоподібної залози :права і ліва долі нормальної величини,контури чіткі та рівні,ехоструктура однорідна ,мілкозерниста,у нижньому полюсі правої доліпо передній поверхні додаткове ущільнення 8на5мм з нечітким гіпоехогенним контуром.Лімфовузли по ходу сосудистого пучка шиї не виявлені. Візит до терапевта і знову заспокоєння,що твій аналіз в межах норми і не шукай того,чого немає. Скажіть ,будь ласка, лікарю,чи варто проходити додаткові обстеження крові і з"ясовувати причину низького гемоглобину і лімфоцитів,чи заспокоїтись і жити нормальним життям далі? Ніяких інших симптомів у себе ,окрім незрозумілого аналізу ,не спостерігаю : активна,відвідую спортзал та басейн,слабкість і сонливість інколи буває,але в мене завжди понижений тиск і тому мене це не дивує.В анамнезі маю ВСД,остеохондроз шийного та поперекового відділу хребта,фіброзно-кістозну мастопатію обох грудей,розмір кіст за УЗД від 3 до 6 мм.Саме для лікування мастопатії приймаю "Епігалін брест" по 1 таб 1 раз на день. Скажіть,будь ласка ,чи можуть ліки,призначені ортопедом,вплинути на картину крові в аналізі? Від яких прихованих хвороб знижуються лімфоцити?

Ответы врачей 1

3907
Сухов Юрий Александрович
Сухов Юрий Александрович
гепатолог, вирусолог, инфекционист
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, кафедра инфекционных болезней НМАПО имени П. Л. Шупика, городская клиническая больница Киева №4
Телефон: Рабочий телефон: +38 (044) 3629952; E-mail: [email protected], при необходимости и личной договоренности возможны дистанционные консультации по Skype или Viber, WhatsApp, Telegram: +38095 0001963
Здравствуйте. Надо разбираться. Возможна личная консультация или по скайпу или плановый бесплатный клинический разбор с врачами, которые у нас проходят курсы повышения квалификации.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.