Ірина | 2018-04-01 20:03:38

Прививки

Доброго дня. Проконсультуйте будь ласка. Дитині вже 5 місяців, вкололи вже дві дози пентаксиму. На третю педіатр написала купити іншу: інфанрикс, інфанрикс-поліо або тетраксим. Чи обов'язково потрібно міняти вакцину чи можна третій раз колоти Пентаксим? При народженні отримали від бцж та гепатиту. Завчасно дякую.

Ответы врачей 1

1247
Шевелева Анна Евгеньевна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Киев, клиника "Добробут", ул. Святошинская, 3б.
Доброго дня, можна зробити 3-й раз Пентаксим. Ця вакцина відрізняється від тетраксиму або інфанриксу іпв наявністью компоненту від гемофільної інфекції. Допустимо робити 3 щеплення від гемофільної інфекції на 1-му році життя, з ревакцинацією в 18 місяців за умови використання комплексних вакцин. Також можливо використання замість Пентаксиму вакцин, що містять додатковий компонент від гепатиту В - гексаксим чи інфанрикс гекса.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.