Людмила | 2018-05-28 17:28:06

зоб

Доброго дня! мене звати Людмила. В моєї мами підозра на зоб.є узд.щ.злози. щ.з.розташована в типовому місці.перешийок 0,55 см. капсула не потовщена.права доля V-15.0 см3.ліва доля V-14.3 см. сумарний обєм V-29.3 см. ехогенність помірно знижена з дрібними гідрофільними діляками.вогнищеві зміни відсутні.на КДК кровоплин виражено посилений. ТТГ. 0,01. Т4-20.79 Т3-10.00 вік 49 років. вага 59 кг. Різка втрата ваги,випуклене ліве око,тремтіння рук,втрачає вагу,збивається серце,пульс ударів 120-140. а тиск в нормі. хвороба розвивається менше року. звертаюся до Вас я тому що мама на даний момент закордоном буде на україні в липні.до лікарів не встигла звенутися у звязку з терміновим відїздом.щоб Ви нам порадили? можливо якесь лікування щоб поращити її стан поки вона там.а коли приїде обовязково зварнеться до спеціалістів.смт.Отинія з повагою Людмила.

Ответы врачей 1

1128
Панькив Владимир Иванович
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Доброго дня, шановна Людмила! У Вашої мами розвинувся тиреотоксикоз (хворобюа Грейвса, дифузний токсичний зоб), який потребує невідкладного лікування. По-перше, фізичний (нетяжка праця) та емоційний спокій. По-друге, необхідний прийом таблеток - з групи тіамазолу (тапазол, тирозол і т.д.) в дозі 10 мг 3 рази в день, а також конкор 5 мг 1 раз в день - з контролем ТТГ, вільного Т4 і антитіл до рецептора ТТГ через 1 місяць для подальшої корекції дози. Необхідні заспокійливі ліки - можуть бути і трави (ваkеріана, мелісса, м'ята і т.д.). Лікування тривале і потребує щомісячного огляду ендокринолога.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.