Наталія | 2018-06-26 19:52:40

Рахіт

Дитині 5 місяців, знаходиться на штучному вигодовуванні. Сімейний лікар збила з толку, сказавши, що у сумішах миститься вітамін D і додатково примайти не потрібно. А коли звернулися в область до педіатра, то він поставив першу стадію рахіту. Призначив 4 краплі вітаміну D протягом 1 року, а потім по 2 краплі до 3 років. Скажіть, будь ласка, чи згідні ви з таким призначенням.

Ответы врачей 1

1247
Шевелева Анна Евгеньевна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Киев, клиника "Добробут", ул. Святошинская, 3б.
Доброго дня. Молочні суміші містять вітамін Д. Кількість вітаміну Д, який дитина отримує з молочною сумішшю, залежить від об'єму суміші, який отримує дитина протягом доби. І не завжди покриває потребу дитини. Тому вигодовування штучними сумішами не є протипоказанням для профілактичного прийому вітаміну Д. Без огляду вашої дитини робити висновки, чи є у неї рахіт, неможливо. Лікувальні дози вітаміну Д зазвичай призначаються на менший час, ніж 1 рік. Рекомендую відвідати дитячого ортопеда для консультації.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.