Юлия | 2018-07-10 23:11:01

приостановка менструации

На период отпуска попадает начало менструального цыкла. Подскажите, можно ли задержать цыкл на 7 дней с помощью КОК? И нужно ли допивать упаковку?

Ответы врачей 2

594
Костяева Анна Анатольевна
Костяева Анна Анатольевна
акушер-гинеколог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
То, о чем Вы спрашиваете, возможно, только если Вы УЖЕ принимаете КОК и длиться это не менее 3-х циклов (если это первая-вторая упаковка, вероятность появления кровянистых выделений на фоне изменения приема выше). Чтобы отсрочить "месячные", не делайте перерыв между приемом активных таблеток (т.е. не делайте 7-дневный перерыв, если принимаете КОК по схеме 21/7 или не принимайте 4 таблетки плацебо, а начинайте новую упаковку, как только закончатся активные таблетки из предыдущей, если принимаете по схеме 24/4). Хорошего отдыха!
2911
Палыга Игорь Евгеньевич
Палыга Игорь Евгеньевич
акушер-гинеколог, репродуктолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Львов, Украина, “Клиника репродукции человека ”Альтернатива’’
Протизаплідні засоби допоможуть відстрочити менструацію на якийсь проміжок часу, але й у цього способу є певні недоліки, інакше б їм регулярно користувалася кожна жінка. В основі контрацептивів лежать гормони, безконтрольний прийом яких негативно позначається на здоров’ї. Саме з цієї причини у даних препаратів є чіткі показання до використання. Основна мета оральних контрацептивів — захистити жінку від настання небажаної вагітності. У кожній упаковці знаходиться 21 таблетка, та їх застосування повинно бути розпочате з першого дня менструації. Якщо прийом препарату почати з запізненням, це значно знизить його ефективність. В результаті вживання медикаментів цикл у жінки вирівнюється. Якщо його продовжити ще на кілька діб, то це обов’язково призведе до відстрочення початку місячних на пару днів. В результаті цикл збільшується і триває до 30 діб. Через кілька днів після прийому препарату почнеться новий цикл.Є стани, при яких нерегулярне вживання протизаплідних препаратів заборонено. Серед них: жінки віком старше 35 років; жінки, які зловживають нікотином; наявність тромбозів; підвищений рівень згортання крові. Таким чином, при наявності даних протипоказань жінкам не рекомендується використання протизаплідних препаратів з метою відстрочення настання менструації.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.