Лилия | 2018-07-13 00:05:59

Безвременность . Отрицательная группа крови

Здравствуйте !Недавно я узнала , что у меня отрицательная группа крови .Стоит отчаиваться или есть вероятность беременности и вынашивания здорового и полноценного ребенка ? В 2016 потеряла беременность не зная причины .Подскажите пожалуйста есть шанс при отрицательной группе крови и то , что это будет уже не первая беременность ?

Ответы врачей 1

2911
Палыга Игорь Евгеньевич
Палыга Игорь Евгеньевич
акушер-гинеколог, репродуктолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Львов, Украина, “Клиника репродукции человека ”Альтернатива’’
Негативний резус при другій вагітності можливий у негативного резусу жінки при наявності вже резус позитивного зародка (плода). Організм дитини в цьому випадку починає виробляти антиген, який за допомогою плаценти надходить в кров матері. Внаслідок попадання чужорідного білка - організм матері починає виробляти антитіла, які, теж через плаценту потрапляють до дитини в організм. Як наслідок, резус-конфліктом розвивається ГБН (гемолітична хвороба новонароджених). Вона проявляється недокрів`ям і гемолітичною жовтяницею. При настанні вагітності, бажано стати на облік і створити активне спостереження на весь термін. Своєчасна допомога і виявлення імунізації підвищують ймовірність благополучних результатів вагітності. В якості профілактичних дій радять використовувати різні препарати (в першу чергу анти-резус імуноглобулін, речовина, яке нейтралізує резус-антиген). У більшості випадків резус-конфлікти можуть бути придушені внутрім`язовими введеннями анти-D антитіл, в період вагітності або ж по закінченню 72-х годин після вдалої вагітності. Також профілактику імуноглобуліном рекомендовано жінкам з негативною групою крові. Обов`язково необхідно пройти курс ін`єкцій протягом 72 годин після аборту, позаматкової вагітності, переливання крові, викидня, біопсії хоріона, амниоцентеза, або відшарування плаценти. Якщо у вас негативний резус, то не варто сильно засмучуватися. Виконуючи всі установки лікарів - у вас обов`язково народиться здоровий і міцний малюк.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.