Nazar | 2018-10-13 19:34:57

Вимова

Тетяно, доброго дня! Мені 26, маю наступну проблему. Коли говорю вільно не задумуючись як і повинно бути в природі, то як правило я поспішаю, ковтаю закінчення і самі переходи слова до слова у мене зливаються в кашу. Но коли стараюсь говорити повільно, виразно, то відчуваю дискомфорт, слова ніби приходиться видавлювати з себе, а іноді, щоб воно було зрозуміле приходиться розтяяягууувати, бо в інакшому випадку я його вимовлю нерозбірливо. Дуже мучаюсь з тим дефектом. Но замітив наступне: люблю ходити в сауну, і саме там в мене цей дефект якби це дивно не звучало практично повністю пропадає, я розмовляю вільно, міняючи легко темп. Дома прекрасно читаю скороговорки, прочитую тексти вслух, все це получається, но при розмові в мене якісь мовні задержки. Дуже буду радий Вашій допомозі.

Ответы врачей 1

1059
Ярош Татьяна Александровна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Телефон: 067-698-72-25
Добрий вечір! У сауні Вам простіше розмовляти, бо нервова система в цей час спокійна, не напружена. А мовлення насамперед залежить від стану нервової системи. Тому для Вас надзвичайно корисні процедури, які розвантажують НС: плавання, масаж, йога... Для того, щоб дати Вам ще якісь рекомендації для покращення мовлення, необхідно з Вами спілкуватися очно. Якщо живете у Києві, можете зателефонувати мені : 067-698-72-25.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.