Леся | 2018-10-16 11:26:16

Нестабільність колінного суглобу

Добрий день! Проблеми з колінним суглобом я маю давно. У 1998 році отримала травму - пошкодила меніск та передню хресто-подібну зв'язку. Зробили операцію щодо пошкодження меніску, ПХЗ не зшили. Після операціі почувала себе більш менш нормально, але відчувала в коліні постійну нестабільність. Боялась повністю вирівняти коліно. З часом коліно почало частіше турбувати і у 2005 році я звернулась за консультацією до лікаря. Діагноз - пошкодження ПХЗ, початкова стадія артрозу. Порекомендували оперативне втручання щодо лікування ПХЗ. Після операції почувала себе нормально. Ногу берегла, при болях мазала мазями, періодично пропивала терафлекс. Але у вересні цього року невдало стала на ногу і відчула різкий біль. Нога ніби провернулась у коліні, але ходити я могла. Протягом неділі таке знову повторилось і я не змогла вирівняти ногу (ніби щось заклинило). Звернулась за консультаціє до лікаря. Діагноз - артроз 2-3 ст., але зв'язки в нормі. Призначили сенарту, ревмоксикам, крім того структум, траумель. З часом нога розгинається, коліно не зпухле, але відчуваю постійну нестабільність у коліні. Ходжу у наколіннику, тому що присутній постійний страх, що коліно вискочить назовні. Вдома, коли стараюсь ходити без наколінника, воно вискакує, відчуваю біль ззовні коліна. Від постійної нестабільності знову боюсь повністю вирівняти коліно. Чи може бути пошкоджена бокова зовнішня зв'язка? І що порадите робити?

Ответы врачей 1

2542
Котюк Виктор Владимирович
Котюк Виктор Владимирович
травматолог / ортопед
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: ДУ «Інститут травматології та ортопедії НАМН України», відділення спортивної та балетної травми, лікар ортопед-травматолог, Медичний центр 'Добробут'
Телефон: 068-321-42-87, 044-449-35-64
Пораджу взяти все, що у вас є (старі знімки та МРТ, що є нове) та приїхати до мене в Інститут травмтаології та ортопедії, відділення сопртивноїх та балетної травми. Телефонуйте 068-321-42-87, приходьте. Заочно ми так нічого не вирішимо. Може трансплантант зв'язки знову порвали. А може просто порвали меніск, а може хонджроматозне тіло від артрозу відкололось і клинить суглоб. Якщо є /були блоки - це показ до операції,Ю навіть якщо їх немає прямо зараз. Кожен блок розбиває суглобовий хрязщ незворотньо. Тому треба шукати, що саме блокуєю. Ну, і нестабільність треба перевірити - посмикати коліно, покрутити, подивитись нове МРТ (якщо не робили нове, зателефлонуйте, я пораджу куди краще піти, щоб хоч якась інформативність від нього була, не всі МРТ однаково інформативні).
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.