Віталій | 2019-04-01 22:49:41

Кандидоз та цистит

Добрго дня! Якось (вже десь пройшло 1,5 років) з'явилось відчуття запалення в районі головки (таке бувало дуже рідко і проходило за день). На протязі тижня неприємні відчуття не проходили, потім ще тиждень. Дружина відвідала гінеколога (співпало, була з іншого приводу) і в неї було виявлено дріжджові гриби. На головці ніяких видимих змін не помічав. Почав мастити клотримазолом та випиф флуконазол, три таблетки через день. Відчуття минули, та через деякий час все повторилося. Знову мастив та пив таблетки, щось не дуже допомагали, тому збільшив дозу: пив кожен день по таблетці протягом тижня. Проходило і знову поверталося. Відчуття були вже сильного запалення, хотілося часто в туалет, а порції сечі були малі. Потім пив ще фуцис - діяв наче краще. Далі стало гірше, нило в районі яєчок, доходило до анального отвору, постійні позиви до туалету... Одної ночі проснувся в мокрих трусах, не стримався і сходив в туалет в ліжку. Почав бити на цистит. Купив фурадонін, випив пачку - стало дуже добре. Паралельно пропив фуцис. Та потім щось почали повертатися погані відчуття. Купив норфлоксацин, після першої ж таблетки стало краще, випив десь 20 шт. Після цього всі відчуття пройшли і стало все добре. Та десь через місяців 2-3 знову повернулися неприємні відчуття і цього разу на головці побачив плямки та кружечки, по фото точно як грибок. Дружина знову здала аналізи і в неї знайшли того ж грибка (після першого разу вона пила курс фуцис, потім пила його по 1 таблетці 1 раз в тиждень 6 місяців). Знову почав мастити клотримазолом, пив фусиц. Користуюсь постійно презирвативом. Пізніше знову пив фурадонін. То проходить, то знову повертається. Один день погано, другий краще... Що помічяв - завжди зранку наче все добре, почуваюсь добре, коли загострення, то з'являється в обід і на вечір стає все гірше. Тобто ввечері дуже погано, а зранку все гаразд. І часто коли загострюється хвороба, то на вечір моча мутніє без особливих змін кольору. Порядок прийому препаратів міг написати не точно, та назви їх правильні. Ось так сумбурно вживав різні та дивився чи допомагають, кожен з них пропивав повні курси, навіть більше. Зараз вже спробував мастити міконазолом (щоб змінити діючу речовину), два тижні тому випив фуцис 4 таблетки через день, почав пити норфлоксацин. Покращень не бачу, відчуття запалення, ниюча біль "в низу", моча ввечері мутніє, зранку як завжди наче все добре. Чомусь думаю, що грибок адекватно не долікував, отримав ще порцію від дружини, підключилась якась бактеріальна інфекція, яку також не можу вилікувати, може й мутувала. Підкажіть, що це може бути, як діяти? Уролога поблизу немає, та якщо ніяк, то буду шукати. Планую здати аналіз сечі по Нечипоренку та бакпосів сечі+антибіотикограма, правильно? Може ще якись аналіз здати? Дякую!

Ответы врачей 1

804
Люлько Сергей Владимирович
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: +380675000249 www.LiulkoMD.com.ua (персональный сайт) Киев, Центр урологии, ЛДЦ "Добробут", ул. Семьи Идзиковских, 3
У вас і в вашої дружини стійка кандидозна інфекція спричинена таким вживанням протигрибкових препаратів. Треба здати посів на патологічні грибки визначенням з чутливістю до протигрибкових препаратів і по результату обом правильно пролікуватися. А вам треба здати секрет передміхурової залози.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.