Вознюк Валерий Петрович

гематолог
Всего ответов 4617
За последнюю неделю 6
Ответов: Всего 4617 За неделю 6

г.Киев, ул.Рижская 1, Институт гематологии и трансфузиологии АМН Украины

044-491-86-42

Задать свой вопрос

О враче

род. 1965
ВУЗ: Киевский мед.институт, 1992
Специализация: Гематология, 

Опыт работы: 10 лет
Институт гематологии и трансфузиологии АМН Украины, врач-гематолог, к.м.н
г.Киев, ул.Рижская 1, клиника хирургической гематологии, 9.00-14.00
Телефон: (044)-491-86-42
Вопросы читателей
Консультация 25.05.2017, 20:51

Уважаемый доктор! Сыну полтора месяца он желтоватый и мы сдали анализы на билирубин(общий-129 норма-17). И еще сдали общий анализ(отклонение в тромбоциты PLT-716 норма до 400, Тромбокрит (РСТ)- 0.68 % норма-0.1 - 0.5, Нейтрофилы (на 100 лейкоцитов) 8.3 % Дети: до 1 года: 15-45, Моноциты (на 100 лейкоцитов) 14.5 % Дети: до 1 года: 2-12). Могут ли эти два анализа влиять друг на друга или в тромбоцитах нужно искать еще другое заболевание? ,

Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
Лікування для настання вагітності 24.05.2017, 22:27

Доброго дня! Я Вам писала 17травня 2017 року про аналізи крові за 16-е травня 2017 року. Ви мені порадили зробити коагулограму. З 18 травня почала пити Мальтофер. 23 травня чоловік і я вирішили перездали загальний аналіз крові та біохімічний аналіз крові, а коагулограму тільки я. Загальний аналіз крові:WDC чоловіка 10,6*10е9/L мої 5,52*10е9/L (норма 4*10е9/L -9*10е9/L) NEU чол. 5,79 (54,7%) мої 3,34(60,5%) (норма 1,9-7(43%-78%)), LYM чол. 3,5(33%) мої 1,66(30%) (норма 0,8-3,3(19%-37%))MONO чол. 0,98(9,24%) мої 0,388(7,02%) (норма 0,1-1,1(3%-11%)) EOS чол. 0,199(1,88%) мої 0,087(1,57%) (норма 0,03-0,44(0,5%-5%)) BASO чол. 0,129(1,22%) мої 0,048(0,873%) (норма 0,00-0,08(0%-1%)) RBC чол. 4,94*10е12/L мої 4,27*10е12/L (норма 3,7*10е12/L-5*10е12/L) HGB чол.161 мої 120 (норма 120-160) HCT чол. 0,443L/L мої 0,347 L/L (норма 0,360-0,48) MCV чол.89,7fL мої 81,1fL (75 fL -95fL) MCH чол.32,5 рg мої 28,1 pg (норма 24 pg-34 pg) MCHC 363 g/L мої 346 g/L (норма 300 g/L -380 g/L) RDW чол. 12,5% сV мої 12,7 cV(норма 10 cV-15 cV) PLT чол.154*10е9/L мої 259*10е9/L (норма 180*10е9/L-320*10е9/L) MPV чол.12fL мої 5,71 fL (норма 4fL-11fL) ШОЕ чол. 4 мої 27 (норма для чол.2-10, для жінок 3-15). Біохімічний аналіз крові: Alb чол.45,6 мої 43 (норма 38-54) ALP-R чол.100,3 мої 73,1(норма 32-92) ALT чол.47,9 мої 11,3 (норма 0-41) AST чол.23,4 мої 18,5 (норма 0-37) Bili-D чол.3,92 мої 1,98 (норма …-5,10) Bili-T чол. 19,09 мої 7,27 (норма 3-21) CaAS чол. 2,59 мої 2,50 (норма 2,15-2,57) CREAT чол. 79,9 мої 48,3 (норма 44-150) Glup чол.4,52 (норма 3,40-5,90) Iron мої 7,25 (норма 8,95-28,64) LDH чол.394,6 мої 325,2 (норма 225-450) TPROT чол.66,8 мої 71 (норма 65-85) UA чол.258,9 мої 187,3 (норма262-452) Urea чол.6,43 мої 4,02 (норма 2,7-8,5). Коагулограму мені робили тоненькою голкою, бо від великої втратила свідомість і відмовилася. Коагулограма(всі показники, що могли мені визначити): Протромбіновий час плазми 18,2 (14-16), Протромбіновий індекс 78%(85-110%), Через незручність збирання крові іншою голкою час рекальцифікації 2 (1-2), Фібриноген 2,02(2-4г/л)Агрегатна активність тромбоцитів з: АТФ рістоміцином 14 (12-19 с)(12-17с). Що можуть свідчити аналізи 23 травня в порівнянні з аналізами за 16 травня? Які, на Вашу думку, обстеження чи аналізи потрібно здавати вподальшому? Оскільки, вже незнаємо, де шукати причину нашої безплідності. Дякую за Вашу відповідь!

Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
Донорство костного мозга. 24.05.2017, 22:22

Мне 28 лет, моей двоюродной ( ее мать родная сестра моего отца) сестре 37. Ей срочно требуется пересадка костного мозга. Я знаю, что в качестве донора лучше всего подойдут родные братья и сестра, но таковых у нее нет. Так же я знаю, что есть реестр доноров, но правильно ли я думаю, что родственник в качестве донора будет гораздо лучше? Я хочу понимать совмести мы ли мы с ней, подойду ли я ей в качестве донора. В связи с этим есть ряд вопросов в разрешении которых я искренне надеюсь, что вы мне поможете. Итак: 1. В 12 лет я болела гепатитом В, помешает ли мне это быть донором? 2. Какие анализы мне нужно сдать и где, что узнать подойду ли я в качестве донора сестре?! 3. Какова средняя стоимость на сдачу анализов из пункта 2. , а так же цена на проверку донорства. 4. Так же я страдаю холодовой псевдоаллергией , может ли это мне помешать стать донором? Благодарю вас , что уделяете мне время

Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
Генетика.Тромбофилия 24.05.2017, 22:19

Здравствуйте. Очень надеюсь на вашу помощь!Беременность 6 недель. Сдала генетический анализ на Тромбофилию. Обнаружено 3 мутации из 8ми: Ген FGB-фибриноген,Ген Серпин1 (PAI-1), Ген ITGB3-Интегрин, при этом Д-димер 0,21, гомоцистеин 9,39 Скажите, пожалуйста, чем это опасно что делать, гематолог в отпуске, выйдет не скоро. Может быть порекомендуете кого-то в Одессе, очень переживаю. Заранее, огромное спасибо!!!

Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
Генетика.Тромбофилия 24.05.2017, 22:18

Здравствуйте. Очень надеюсь на вашу помощь!Беременность 6 недель. Сдала генетический анализ на Тромбофилию. Обнаружено 3 мутации из 8ми: Ген FGB-фибриноген,Ген Серпин1 (PAI-1), Ген ITGB3-Интегрин, при этом Д-димер 0,21, гомоцистеин 9,39 Скажите, пожалуйста, чем это опасно что делать, гематолог в отпуске, выйдет не скоро. Может быть порекомендуете кого-то в Одессе, очень переживаю. Заранее, огромное спасибо!!!

Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
Двойной резус фактор 22.05.2017, 18:43

Добрый день. Беременность 25 недель. У меня кровь 3 минус, у мужа 2 минус но как донор у него плюс. Нужно ли колоть антирезусный иммуноглобулин после 28 недель? Или к какому специалисту обратиться? Спасибо.

Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
Анализ крови 19.05.2017, 21:15

Мне 63 года Сдала анализ крови гнмоглобин-120г/л эритроциты-4,2 цветной показатель-0.86 тромбоциты-252 т леейкоциты-65 соэ-35мм/ч нейтрофилы палочкоядерные-2 нейтрофилы сегментоядерные-20 зозинофилы-6. Лимфоциты-66 моноциты-6 Посоветуйте что делать дальше

Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
Зміни аналізу крові 19.05.2017, 21:10

З усіх показників крові зміни у гемоглобіні 94 , ШОЄ 32. Білорубін 3. Після цього пила місяць часу актиферин геровітал і гемоглобін піднявся до 118. Пройшло два місяці і знову гемоглобін впав до 90 . Що робити? Поможіть?

Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
увеличились лимфовузлы 18.05.2017, 19:50

здраствуйте, у меня увеличились лимфоузлы, под рукой и на шее(УЗИ - размер до 1,2 см, и меньше) уже полгода, иногда болят, ноют, тянет руку. Делала УЗИ печени - не увеличена, селезенка - тоже. ОАК -еозинофилия(12), другие показатели в норме.Я болею бронхиальной астмой и алергическим дерматитом.подскажите пожалуйста, что делать дальше. Спасибо

Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
гематология 18.05.2017, 19:48

уважаемый Валерий Петрович! мне 39 лет,каждый год сдаю общий анализ крови,у меня повышены лимфоциты37.4,нейтрофилы 52,1, лимфоциты абс 1,96 моноцити 7.6 базофилы 1.еозинофилы 1.9, сое 22,гемоглобин 128,лейкоцити 5.24,тромбоцити 315,эритроцити 4.44, скажите на сколько это плохо? что делать и как лечить? спасибо

Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
Анемия у больного на гемодиализе 17.05.2017, 21:27

Уважаемый доктор!Прошу Вашей консультации по следующему вопросу:я нахожусь на гемодиализа с февраля 2011г.Анемия все годы.Я поддерживал уровень гемоглобина в пределах 90-105,принимая эпобиокрина 2000МЕ 2 раза в неделю,В12 50мг 2 раза в неделю,В1 и В6 по 50мг раз в неделю,ферролек 50мг раз в неделю,фолиевую к-ту 1мг каждый день.Последние полгода гемоглобин не поднимается выше 65-70.Как выход было назначено переливание эритроцитной массы.Последнее переливание 7апреля.Результаты анализа: гемоглобин 97,эритроциты 2,53.11 мая произведен плановый анализ.Результаты:гемоглобин 65,эритроциты 2,03, тромбоциты 159, лейкоциты 3,0 ,СОЭ 6.Врачи не могут определить причину низкого гемоглобина.Что нужно сделать для улучшения показателей.С уважением Валерий.

Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
Гематология 17.05.2017, 21:24

Добрый день! Я девушка, мне 22 года. У меня повышены лимфоциты (42%), тромбоциты понижены (134), гемоглобин понижен(115), понижено сывороточное железо, и увеличена селезенка. О чем это может говорить?

Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
Лікування для настання вагітності 17.05.2017, 21:22

Доброго дня! Живемо у шлюбі 1 рік і 2 місяці, і з того часу чекаємо вагітність. Чоловікові 36 років, мені 28 років. У мене появлялися 2 місяці назад лімфатичні вузли, то підщелепні, то за вухами. Зараз стабільно потиличний лімфовузл зліва, неболючий. Чи може це бути від таблеток чоловіка? 16.05.2017 року здали з чоловікові загальний аналіз крові з підрахунком. Ось результати мої та чоловіка. Лейкоцити мої 6,0 / чоловіка 6,9 gpt/L (норма 4,0-9,0), Еритроцити мої 4,2 tpt/L (норма 3,8-4,5) / чоловіка 4,68 tpt/L (норма 4,5-5), Гемоглобін мої 113 (120-140) / чоловіка 144 g/L (норма 130-160), Гематокрит мої 36,5% (норма 39-49) / чоловіка 45,2 % (норма 39-49), Середній об’єм еритроцитів мої 86,3 fL(норма 81-100) / чоловіка 96,6 fL(норма 80-99),Середній вміст гемоглобіну в еритроциті мої 26,6 / чоловіка 30,70 pg (норма 27-34), Середня концентрація гемоглобіну в еритроциті 309 / 318 g/L (норма 320-360), Тромбоцити мої 275 gpt/L(норма 170-394) / чоловіка142 gpt/L(норма 132-356), ШОЕ мої 10 mm/lh (3-15) / чоловіка 4 mm/lh (норма 2-10), Базофіли мої 0 % / чоловіка 1 % (норма 0-1), Еозинофіли мої 2 % / чоловіка 3% (норма 1-5), Паличко-ядерні нейтрофіли мої 3 % / чоловіка 3% (норма 1-5), Сегментоядерні нейтрофіли мої 55% / чоловіка 37 % (норма 50-70), Лімфоцити мої 34% / чоловіка 46% (норма 19-37), Моноцити мої 6% / чоловіка10% (3-11). Насторожує високий рівень лімфоцитів чоловіка. Скажіть, які обстеження варто пройти чоловікові і мені? Дуже чекаємо вагітності. Дякуємо!

Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
Лікування для настання вагітності 17.05.2017, 21:21

Доброго дня! Живемо у шлюбі 1 рік і 2 місяці, і з того часу чекаємо вагітність. Чоловікові 36 років, мені 28 років. Але ніяк не виходить. У мене проблеми з щитовидкою. 16.04.2017 р. аналізи на гормони: підвищений рівень ТТГ 4,4 при дозі еутироксу 118,75 мг, також завищені у 2 рази гормони естрогену і пролактину. Зараз дозу збільшено до 126 мг еутироксу. Чоловік лікується в уролога-андролога з вересня. Спермограма показала 55% мертвих і 84% деформованих сперматозоїдів, кількість сперматозоїдів нормальна. УЗД органів малого тазу не показало ніяких патологій. Направив на обстеження HPV високого онкогенного ризику з визначенням генотипу. 19.10.2016 Аналіз показав: HPV високого онкогенного ризику 59, DNA Mycoplasma hominis методом ПЛР, якісне визначення – позитивний, DNA Ureaplasma urealiticum методом ПЛР, якісне визначення – позитивний, DNA Chlamydia trachomatis, DNA Neisseria gonorrhoeae, DNA Trichomonas vaginallis, DNA Mycoplasma genitalium, DNA Ureaplasma pavrum методом ПЛР, якісне визначення – не виявлено. Приписав йому спочатку антибіотики, потім таблетки трібекс, карлів, поліжен, свічки простекс (профілактика простати). Пропив курс 2 місяці. Спермограма покращилася. Зараз п’є Профертил. 10.01.2017 рокув здавали обоє аналіз сечі. Все в нормі. У мене появлялися 2 місяці назад лімфатичні вузли, то підщелепні, то за вухами. Зараз стабільно потиличний лімфовузл зліва, неболючий. Чи може це бути від таблеток чоловіка? 16.05.2017 року здали з чоловікові загальний аналіз крові з підрахунком. Ось результати мої та чоловіка. Лейкоцити мої 6,0 / чоловіка 6,9 gpt/L (норма 4,0-9,0), Еритроцити мої 4,2 tpt/L (норма 3,8-4,5) / чоловіка 4,68 tpt/L (норма 4,5-5), Гемоглобін мої 113 (120-140) / чоловіка 144 g/L (норма 130-160), Гематокрит мої 36,5% (норма 39-49) / чоловіка 45,2 % (норма 39-49), Середній об’єм еритроцитів мої 86,3 fL(норма 81-100) / чоловіка 96,6 fL(норма 80-99),Середній вміст гемоглобіну в еритроциті мої 26,6 / чоловіка 30,70 pg (норма 27-34), Середня концентрація гемоглобіну в еритроциті 309 / 318 g/L (норма 320-360), Тромбоцити мої 275 gpt/L(норма 170-394) / чоловіка142 gpt/L(норма 132-356), ШОЕ мої 10 mm/lh (3-15) / чоловіка 4 mm/lh (норма 2-10), Базофіли мої 0 % / чоловіка 1 % (норма 0-1), Еозинофіли мої 2 % / чоловіка 3% (норма 1-5), Паличко-ядерні нейтрофіли мої 3 % / чоловіка 3% (норма 1-5), Сегментоядерні нейтрофіли мої 55% / чоловіка 37 % (норма 50-70), Лімфоцити мої 34% / чоловіка 46% (норма 19-37), Моноцити мої 6% / чоловіка10% (3-11). Насторожує високий рівень лімфоцитів чоловіка. Скажіть, які обстеження варто пройти чоловікові і мені? Дуже чекаємо вагітності. Дякуємо!

Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
Лікування для настання вагітності 17.05.2017, 21:20

Доброго дня! Живемо у шлюбі 1 рік і 2 місяці, і з того часу чекаємо вагітність. Чоловікові 36 років, мені 28 років. Але ніяк не виходить. У мене проблеми з щитовидкою. 16.04.2017 р. аналізи на гормони: підвищений рівень ТТГ 4,4 при дозі еутироксу 118,75 мг, також завищені у 2 рази гормони естрогену і пролактину. Зараз дозу збільшено до 126 мг еутироксу. Чоловік лікується в уролога-андролога з вересня. Спермограма показала 55% мертвих і 84% деформованих сперматозоїдів, кількість сперматозоїдів нормальна. УЗД органів малого тазу не показало ніяких патологій. Направив на обстеження HPV високого онкогенного ризику з визначенням генотипу. 19.10.2016 Аналіз показав: HPV високого онкогенного ризику 59, DNA Mycoplasma hominis методом ПЛР, якісне визначення – позитивний, DNA Ureaplasma urealiticum методом ПЛР, якісне визначення – позитивний, DNA Chlamydia trachomatis, DNA Neisseria gonorrhoeae, DNA Trichomonas vaginallis, DNA Mycoplasma genitalium, DNA Ureaplasma pavrum методом ПЛР, якісне визначення – не виявлено. Приписав йому спочатку антибіотики, потім таблетки трібекс, карлів, поліжен, свічки простекс (профілактика простати). Пропив курс 2 місяці. Спермограма покращилася. Зараз п’є Профертил. 10.01.2017 рокув здавали обоє аналіз сечі. Все в нормі. У мене появлялися 2 місяці назад лімфатичні вузли, то підщелепні, то за вухами. Зараз стабільно потиличний лімфовузл зліва, неболючий. Чи може це бути від таблеток чоловіка? 16.05.2017 року здали з чоловікові загальний аналіз крові з підрахунком. Ось результати мої та чоловіка. Лейкоцити мої 6,0 / чоловіка 6,9 gpt/L (норма 4,0-9,0), Еритроцити мої 4,2 tpt/L (норма 3,8-4,5) / чоловіка 4,68 tpt/L (норма 4,5-5), Гемоглобін мої 113 (120-140) / чоловіка 144 g/L (норма 130-160), Гематокрит мої 36,5% (норма 39-49) / чоловіка 45,2 % (норма 39-49), Середній об’єм еритроцитів мої 86,3 fL(норма 81-100) / чоловіка 96,6 fL(норма 80-99),Середній вміст гемоглобіну в еритроциті мої 26,6 / чоловіка 30,70 pg (норма 27-34), Середня концентрація гемоглобіну в еритроциті 309 / 318 g/L (норма 320-360), Тромбоцити мої 275 gpt/L(норма 170-394) / чоловіка142 gpt/L(норма 132-356), ШОЕ мої 10 mm/lh (3-15) / чоловіка 4 mm/lh (норма 2-10), Базофіли мої 0 % / чоловіка 1 % (норма 0-1), Еозинофіли мої 2 % / чоловіка 3% (норма 1-5), Паличко-ядерні нейтрофіли мої 3 % / чоловіка 3% (норма 1-5), Сегментоядерні нейтрофіли мої 55% / чоловіка 37 % (норма 50-70), Лімфоцити мої 34% / чоловіка 46% (норма 19-37), Моноцити мої 6% / чоловіка10% (3-11). Насторожує високий рівень лімфоцитів чоловіка. Скажіть, які обстеження варто пройти чоловікові і мені? Дуже чекаємо вагітності. Дякуємо!

Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
Пониженные тромбоциты 17.05.2017, 19:29

Здравствуйте Валерий Петрович. Мне 47 лет. Уже долгий период к вечеру повышается температура 37-37.5. Постоянная усталость.Кровотечений и операций за последние 2 года не было. Принемаю "Регулон" по назначению врача. Сдала развернутый анализ крови в "Синево" (4.05.17), мне написали тромбоциты 99, лимфоциты 43,2 , подумала ошиблись но 12.05 перездала в "Дила" тромбоциты 124, лимфоциты 50. Подскажите пожалуйста это нормально для моего возраста или необходимо какое-то лечение

Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
zet-ihor @mail.ru 15.05.2017, 20:32 Добрий вечір зробили ямрт. Об'ємний утвір в ділянці мозолистого тіла,враховуючи локалізацію,інтенсивність сигналу,характер контрастування та лептомінінгіальне поширення процесу,найбільш ймовірно,первинна лімфома цнс. Лівобічний катаральний гайморит.Девіація шийних сегментів обох BCA.Дякую
Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
zet-ihor @mail.ru 15.05.2017, 20:32 Добрий вечір зробили ямрт. Об'ємний утвір в ділянці мозолистого тіла,враховуючи локалізацію,інтенсивність сигналу,характер контрастування та лептомінінгіальне поширення процесу,найбільш ймовірно,первинна лімфома цнс. Лівобічний катаральний гайморит.Девіація шийних сегментів обох BCA.Дякую
Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
zet-ihor @mail.ru 15.05.2017, 20:32 Добрий вечір зробили ямрт. Об'ємний утвір в ділянці мозолистого тіла,враховуючи локалізацію,інтенсивність сигналу,характер контрастування та лептомінінгіальне поширення процесу,найбільш ймовірно,первинна лімфома цнс. Лівобічний катаральний гайморит.Девіація шийних сегментів обох BCA.Дякую
Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
zet-ihor @mail.ru 15.05.2017, 20:32 Добрий вечір зробили ямрт. Об'ємний утвір в ділянці мозолистого тіла,враховуючи локалізацію,інтенсивність сигналу,характер контрастування та лептомінінгіальне поширення процесу,найбільш ймовірно,первинна лімфома цнс. Лівобічний катаральний гайморит.Девіація шийних сегментів обох BCA.Дякую
Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
zet-ihor @mail.ru 15.05.2017, 20:32 Добрий вечір зробили ямрт. Об'ємний утвір в ділянці мозолистого тіла,враховуючи локалізацію,інтенсивність сигналу,характер контрастування та лептомінінгіальне поширення процесу,найбільш ймовірно,первинна лімфома цнс. Лівобічний катаральний гайморит.Девіація шийних сегментів обох BCA.Дякую
Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
zet-ihor @mail.ru 15.05.2017, 20:32 Добрий вечір зробили ямрт. Об'ємний утвір в ділянці мозолистого тіла,враховуючи локалізацію,інтенсивність сигналу,характер контрастування та лептомінінгіальне поширення процесу,найбільш ймовірно,первинна лімфома цнс. Лівобічний катаральний гайморит.Девіація шийних сегментів обох BCA.Дякую
Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
zet-ihor @mail.ru 15.05.2017, 20:32 Добрий вечір зробили ямрт. Об'ємний утвір в ділянці мозолистого тіла,враховуючи локалізацію,інтенсивність сигналу,характер контрастування та лептомінінгіальне поширення процесу,найбільш ймовірно,первинна лімфома цнс. Лівобічний катаральний гайморит.Девіація шийних сегментів обох BCA.Дякую
Посмотреть ответ Задать вопрос
Вопросы читателей
Остеомиелофиброз 15.05.2017, 20:30

Добрый день, Отец болеет Остеомиелофиброзом, диагноз поставлен 8 лет назад. Постоянно принимает Гидро