| 2013-10-18 17:25:40

Добрый день. Подскажите пожалуйста, что делать

Добрый день. Подскажите пожалуйста, что делать. Ребенку 2,5 месяца на ИВ на смеси Нутрилон комфорт, за два месяца набрали 2 кг. Стул был нормальный желтого цвета 1 раз в сутки. Уже неделю стул жидкий зеленого цвета 1 раз в сутки. Сдали копрограмму : слизь - небольшое к-во, бактерии - небольшое к-во, лейкоциты - 6-8. Сдали также на дисбактериоз, но еще нет результатов. Педиатр при осмотре сказала, что если бы не наши жалобы она бы не сказала, что ребенка что-то беспокоит. Два дня пили бифидум - никакого результата, потом педиатр сказала перейти нам на линекс уже 4-й день пьем линекс, а кал зеленый. Может ли это быть реакция на смесь?

Ответы врачей 2

Специалист
Знижена загальна кількість лактобактерій (нормальна мікрофлора), наявні умовно-патогені коки(в нормі не повинні виділятися або наявні в незначній кількості). Спробуйте подавати краплі Біогая по 5 крапель в день(уважно прочитайте інструкцію), перші результати оцінювати днів через 7-10.
Специалист
Не бачу причин не погоджуватись з Вашим педіатром - основний показник, що приводу для хвилювання немає - достатній(навіть більше) набір ваги. Якби дійсно мало місце порушення травлення, глибокий кишечний дизбіоз, дитина б недобирала вагу. Біфідум, лінекс - це препарати, ефект від прийому яких потрібно очікувати не раніше, ніж через тиждень. Результат посіву на дизбактеріоз, швидше за все, також покаже незначне відхилення. Нічого незвичайного тут не має, ідеальний аналіз не є показником здоров\"я:). Подавайте Лінекс кілька днів, непогані результати показує препарат Біогая, і виконуйте поради Вашого дільничого лікаря. Не хворійте!
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.