Аліна | 2017-10-04 18:56:52

Зригування малюка

Добрий день...поможіть мені будь ласка...моєму синочку 2 місяці...він на ГВ...дуже зригує після кожного годування...я ношу його стовпчиком він зригне повітрячком...а потім коли поставлю спати то зригає сирком і то більше ніж 2 столові ложки...я переживаю дуже..що нам порадите?

Ответы врачей 1

1247
Шевелева Анна Евгеньевна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Киев, клиника "Добробут", ул. Святошинская, 3б.
Доброго дня, якщо ваша дитина добре набирає масу тіла, зригування не є небезпечними для неї. Схильність до зригувань зумовлена особливістю будови шлунку у дітей цього віку - він нагадує горщик, з якого все виливаєтеся при нахилянні. Тому "лікування" фізіологічних (природніх) зригувань у дітей перших місяців життя - це забезпечення положення тіла під кутом 45-60градів - дитина має лежати на рівній поверхні з припіднятим головним кінцем, для цього під матрасик можна покласти подушку (але не кладіть подушку під голову дитини!) В випадку, якщо через зригування дитина починає втрачати вагу або погано набирати - необхідно обстеження у лікаря.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.