| 2013-10-18 17:25:40

Доброго дня!Скажіть будь-ласка , моїй донечці 1

Доброго дня!Скажіть будь-ласка , моїй донечці 1.6 роки0, вона майже нічого не хоче говорити, х00о0ча десь в рік вона казала мама,папа, баба, тьотя та деякі інші слова, 0хоча разом з цим вона все розуміє показує на предмети, про які її запитують,я хвилююся чи немає в неї проблем з мовою, хоча мені кажуть, що це ще неграничний вік, коли дитина не розмовляє.Чекаю на вашу відповідь.

Ответы врачей 2

394
Коленчук Наталия Николаевна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, ул.Плеханова, 6а, МЦ Адонис-О Логопед
Телефон: 380509747767
А ще обов"язково робіть артикуляційну гімнастику, розвивайте у дівчинки почуття темпу та ритму, спробуйте її вчити танцювати і співати, читайте їй, співайте, багато розповідайте. Хай щастить!
1059
Ярош Татьяна Александровна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Телефон: 067-698-72-25
Приводу для паніки немає, але треба дівчинку обстежити. Якщо Ви впевнені, що в рік вона вже дійсно говорила справжні слова( а не лепетала ба-ба-ба, ма-ма-ма), а тепер перестала їх говорити, то першим ділом потрібно перевірити слух. Зверніться до ЛОРа , щоб дав направлення на аудіограму. Якщо ж дитина продовжує говорити свої перші слова, а нові слова майже не з`являються, потрібно розвивати її мовлення. Для цього виконуйте масаж долонь і пальчиків дитини, пальчикову гімнастику,грайтеся мозаїкою та пластиліном. Чим краще будуть розвинені дрібні рухи пальчиків, тим швидше буде розвиватися мовлення. Крім того, читайте дитині, розказуйте про все, що бачите на малюнках і довкола. У 2 роки необхідно буде звернутися до логопеда для обстеження мовлення.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.