Валентина | 2017-06-17 11:52:52

Чи потрібна операція на серці дитини?

Діагноз: На момент огляду порожнини не розширені, стінки не гіпертрофовані, клапанний апарат незмінений. Помірно розширений коронарний синус до 10 мм. - ознака додаткової гілки лівої порожнистої вени. Мінімально відкрита артеріальна протока до 2 мм. Мінімальна регургітація на трьохстулковому клапані. Додаткові хорди в середньо-нижній третині лівого шлуночкка. Невелика аневризма мембраннозної частини МШП з дефектом до 2 мм. Дата обстеження 01.03.17. Дитині 6 років. До цього часу операція була відмінена (З 10 міс). і якщо потрібна операція приблизна її ціна. Дякую за відповідь.

Ответы врачей 1

386
Пророк Сергей Юрьевич
Пророк Сергей Юрьевич
кардиолог, кардиохирург
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, КЛ «Феофания»
Проводити втручання зараз, на мій погляд, не доцільно. Необхідно спостерігатися и проводити профілактику бакендокардиту при ОРВІВ. Як варіант, можна закрити артеріальну протоку ендоваскулярно, проте це є дороговартісна процедура. У Центрі дитячої кардіології і кардіохірургії відкриті/великі операції з приводу вроджених вад серця проводяться безкоштовно.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.